SLUŽBENA POTVRDA

Palača se oglasila o tvrdnjama da je princ Harry zadnji saznao za smrt kraljice

harry
POOL/REUTERS
19.09.2022.
u 21:33

Ova informacija prvo je bila objavljena u Telegraphu, a potom i uklonjena, pa zatim i ponovno objavljena s nadopunom da Harry nije bio tretiran drugačije od ostalih članova obitelji.

U javnosti su se pojavile informacije kako je princ Harry bio informiran o smrti kraljice Elizabete II. samo nekoliko minuta prije nego što je vijest objavljena javnosti, a sada se o svemu oglasila i palača.

-Javnost je obaviještena tek nakon što je obaviješten svaki član obitelji- rekao je glasnogovornik kraljevske obitelji za medije. 

Kako piše Daily Mail, istina je da je Harry za smrt svoje bake saznao nekoliko minuta prije nešto što je ta vijest službeno sigla u javnost, no razlog tome je što je bio na letu za Škotsku te ga se nije moglo kontaktirati. 

Ova informacija prvo je bila objavljena u Telegraphu, a potom i uklonjena, pa zatim i ponovno objavljena s nadopunom da Harry nije bio tretiran drugačije od ostalih članova obitelji. 

Podsjetimo, Kralj Charles krajem tjedna donio je odluku kojom je svom sinu princu Harryju dopustio da se na bdjenju i pogrebu kraljice Elizabete pojavi u svojoj vojnoj uniformi. 

Harryja, koji je prije dvije godine odstupio s kraljevskih dužnosti jer se sa suprugom odlučio preseliti u SAD, ta je vijest razveselila, ali kada je otkrio da mu je s uniforme uklonjen inicijal ER koji označava Elizabeth Regina to jest Elizabetina vladavina, bio je jako ljut i povrijeđen. 

Istovremeno njegov stariji brat William i dalje je ove inicijale imao na svojoj uniformi tijekom bdjenja uz lijes svoje bake kraljice Elizabete II.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?