Papa Franjo donirao 750.000 dolara za pogođene pandemijom

06.04.2020.
u 17:14

Papa Franjo izdvojio je 750.000 dolara za bolnice, škole, staračke domove i druge ustanove kojima upravlja Katolička crkva u siromašnim zemljama koje će se koristiti u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Papa je pozvao crkvene subjekte diljem svijeta da doprinesu fondu kojim upravlja Papinska misijska djela, papin zvanični program za više od 1.110 uglavnom siromašnih biskupija u Aziji, Africi, Oceaniji i regiji Amazonije.

Donacija je najnoviji primjer papine dobrotvorne akcije u jeku pandemije. Vatikan je krajem ožujka kupio 30 respiratora koji će biti distribuirani u teško pogođene italijanske bolnice, javio je AP.

Papa Franjo je također poslao posebne brojanice medicinskom osoblju u rimskoj bolnici Gemelli koje je zbrinulo pacijente zaražene virusom Covid-19.

Komentara 1

MA
mateab
20:30 07.04.2020.

Zanimljivo mi je kako sada nema nikakvih komentara na ovaj papin pothvat. Nadam se da su svi "zadovoljni" sad. Papa hvala!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije