Vatikan

Papa: Zazovimo Marijin zagovor za sve situacije u svijetu

papa
16.08.2020.
u 14:38

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja papa Franjo je podsjetio da je Djevica Marija koju se razmatralo u nebeskoj slavi, 'Majka nade', a taj je naziv, napomenuo je, nedavno uvršten u Luretanske litanije. „Zazovimo njezin zagovor za sve situacije u svijetu u kojima je potrebna nada: nada u mir, pravednost, nada u dostojan život“, potaknuo je te kazao da posebno želi moliti za stanovništvo sjevernoga dijela Nigerije, koje je žrtva nasilja i terorističkih napada.

Osim toga, papa Franjo je istaknuo da posebno pozorno prati teške pregovore o problemu rijeke Nila, između Egipta, Etiopije i Sudana. „Pozivam sve uključene strane da nastave ići putom dijaloga kako bi Vječna rijeka i dalje bila limfa života koja ujedinjuje, a ne razdvaja, koja uvijek njeguje prijateljstvo, blagostanje i bratstvo, a nikada neprijateljstvo, nerazumijevanje ili sukob. Neka dijalog, draga braćo iz Egipta, Etiopije i Sudana, bude vaš jedini izbor, za dobro vaših dragih naroda i čitavoga svijeta“, potaknuo je Papa, piše vaticannews.va.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?