UZNEMIRUJUĆE ISKUSTVO

Popila cijeli bočicu lijeka, doktori ostali u šoku kad su izvadili krv

Getty Images
21.09.2019.
u 11:15

Testovi su otkrili joj je razina kisika u krvi bila samo 67 posto, dok je normalna razina od 95 do 100 posto. Srećom, liječnici su joj uspjeli pomoći

Djevojci (25) iz New Yorka poplavila je krv nakon konzumacije lijeka protiv zubobolje na koji je imala negativnu reakciju i zbog kojeg joj je razina kisika u krvi pala na zabrinjavajuću razinu.

Neimenovana žena s Long Islanda iskapila je gotovo cijelu bočicu lijeka s benzokainom pa otišla na spavanje. Međutim, imala je lošu reakciju te je dobila methemoglobinemiju, poremećaj zbog kojeg se željezo u krvi izmijeni te više ne veže kisik i ne nosi ga kroz tijelo.

Nakon buđenja bilo joj je zlo, osjećala se slabo i ostajala je bez daha pa je skoknula na hitnu.

- Slabo mi je i plava sam - rekla je liječnicima. Koža i nokti bili su joj modričasti jer joj je tijelo izgubilo puno kisika, rekli su liječnici, koji su ostali šokirani kad su joj uzeli krv i shvatili da je modre boje, prenosi NBC News.

Testovi su otkrili joj je razina kisika u krvi bila samo 67 posto, dok je normalna razina od 95 do 100 posto, a iznimno niske razine kisika u krvi, takozvana hipoksemija, mogu izazvati smrt ili trajno oštetiti mozak.

Srećom, liječnici su uspjeli pomoći nesretnici primjenom metilenskog plavila, koji pomaže u kolanju kisika u krvi kroz tijelo. Ženi je bilo bolje nekoliko minuta nakon introvenozne primjene, a cijeli slučaj u srijedu je izašao u prestižnom znanstvenom časopisu New England Journal of Medicine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije