PODRHTAVANJE TLA

Potres jačine 7,5 po Richteru pogodio Meksiko, izdano upozorenje za tsunami

EMSC
Autori: Hina, Vecernji.hr
19.09.2022.
u 21:20

Evakuirane su zgrade u središtu glavnog grada, a potres se dogodio samo sat vremena nakon što je grad održao godišnju vježbu protiv potresa u znak sjećanja na snažne potrese 1985. i 2017. godine

Potres magnitude 7.5 pogodio je obalu La Placite de Morelos na zapadu Meksika u ponedjeljak u 13:05 po lokalnom vremenu, objavio je Američki geološki institut.

Potres je pogodio područje koje se nalazi 46 kilometra južno-jugoistočno od La Placite de Morelos u saveznoj državi Michoacan te se dogodio na dubini od 10 kilometara, rekao je institut. Američki sustav upozorenja na tsunami izdao je upozorenje da je moguć tsunami duž obale Michoacana u Meksiku.

Mogući valovi tsunamija mogli bi se pojaviti unutar 300 km od epicentra potresa, naveli su i dodali da su duž meksičke obale mogući valovi između 1 i 3 metra iznad razine plime.

Gradonačelnica Mexico Cityja Claudia Shienbaum izjavila je da prema prvim podacima nema informacija o šteti. Evakuirane su zgrade u središtu glavnog grada, a potres se dogodio samo sat vremena nakon što je grad održao godišnju vježbu protiv potresa u znak sjećanja na snažne potrese 1985. i 2017. godine, javljaju lokalni mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije