PRLJAVIJI JE OD VEĆINE WC ŠKOLJKI

Profesionalna čistačica otkrila tri proizvoda kojima svakodnevno čisti svoj telefon: 'Pun je bakterija’

26.10.2022.
u 11:32

U videu kojeg je podijelila na društvenim mrežama, Kacie koristi izopropil alkohol, ručnu mekanu četku i krpu od mikrovlakana

Profesionalna čistačica Kacie Stephens, nazvala je telefone 'malim kutijama punim bakterijama' koje treba svakodnevno čistiti. Brojna istraživanja pokazala su da ekrani telefona mogu imati i do deset puta veću količinu klica u usporedbi s WC školjkom, pa je zato Kacie otkrila tri proizvoda kojima čisti ekran i zvučnike kako bi uklonila neželjene bakterije, piše Daily Mail.

U videu kojeg je podijelila na društvenim mrežama, Kacie koristi izopropil alkohol, ručnu mekanu četku i krpu od mikrovlakana za čišćenje telefona. Četkom je očistila malene zvučnike i poboljšala kvalitetu zvuka, dok je krpom od mikrovlakana očistila ekran.  

- Ako vam zvučnik na telefonu ne radi dobro, očistite ga ovako. Stavite malo izopropilnog alkohola na četku i lagano izribajte sve rupe - rekla je u snimci.

@thebigcleanco

Phone a bit grubby?

♬ original sound - The Big Clean Co


Na snimci je Kacie prvo nekoliko puta našpricala alkoholni sprej na četku, a zatim nježno očistila gornji i donji zvučnik. Zatim je krpom od mikrovlakana vrlo lagano i nježno obrisala ekran, uklanjajući na taj način bakterije s površine uređaja. Kako biste ubili bakterije, stručnjaci preporučuju svakodnevnu dezinfekciju telefona.  

U studiji iz 2011. godine koju su proveli istraživači s London School od Hygiene & Tropical Medicine, fekalne tvari pronađene su na jednom od svakih šest pametnih telefona. I šokantno, daljnja istraživanja koja je proveo američki mikrobiolog, otkrila su da mobilni telefoni prenose 10 puta više bakterija od većine WC školjki. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?