teška borba s bolešću

ČUDO U HRVATSKOJ Puštao supruzi u komi plač djeteta, ona se probudila

Foto: HRT
1/4
12.07.2020.
u 13:30

Tri godine Zagrepčanka Ana Ljutić vodi tešku borbu s bolešću u kojoj joj veliku podršku daju njezin suprug Dino te sinovi, Marko i Matias. Ani je tijekom druge trudnoće dijagnosticiran karcinom dojke koji je metastazirao po cijelom tijelu.

Ana je zbog bolesti morala na raniji porod i to carskim rezom. Liječnici su kazali da neće doživjeti jutro i da idu spasiti barem život bebe.

- U onom trenutku kad su mi rekli da ona umire, doslovno pola mene je odlazilo s njom. Onda mi nije išlo u glavu da ću ostati bez nje, jer su rekli da sumnjaju da će ona doživjeti jutro. Samo sam razmišljao o djeci i njoj, naglasio je Anin suprug, donosi HRT

- Ne znamo koji je primarni. Uglavnom rekli su mi dijete će Vam biti porođeno sad, večeras i to je sve što vam možemo reći. Doktor je došao i pružio mi  ruku. Rekao je, Vi ste sigurno otac? Ja sam odgovorio da jesam! Rekao mi je da ide poroditi dijete, ide pokušati spasiti dijete... Kolege će preuzeti Vašu suprugu i zapravo to je bilo to! Pitao sam ga hoće li je boljeti, a on je rekao da neće, rekao je Dino.

Na samom porodu dobila je i prvi put epi napad i do danas vodi bitku s napadima koji joj stvaraju velika oštećenja na mozgu, ali je preživjela.

- Doktor koji je bio s njim rekao je Matias! Da Matias, kako znate? Supruga je stigla reći prije nego smo je uspavali. S jedne strane sam bio sretan da je on tu, da se rodio, a s druge strane bio sam sretan da je uspjela bar reći ime, dodao je shrvani otac.

Hrabra Ana rodila je malog Matiasa koji je danas zdravo dijete.

- U međuvremenu me nazvala sestra, a ja sam joj rekao samo me nazovi da vidim Anu još jednom kad prolazi kroz hodnik.I ja sam se zaletio do nje i poljubio sam je. Puna usta su joj bila aparata. Poljubio sam je i rekao, drži se Anči, istaknuo je.

Put oporavka je dug, zbog edema na mozgu liječnici joj nisu davali mnogo izgleda za preživljavanje i tako iz mjeseca u mjesec.

Ana se nije predavala, već borila, kao i njezina obitelj. Uz probleme s čestim epi napadima, hrabra žena je učila hodati i govoriti. Njezin suprug Dino, inače kuhar po struci, svakodnevno joj je kuhao i nosio hranu u bolnicu.

Dok je Ana još bila u komi snimao je plač malog Matiasa i puštao ga supruzi. Tako su se njih dvoje upoznavali.

- Morao sam spojiti majku i dijete, ne bi si oprostio da Ana ode, a da nije čula njegov plač, kazao je Dino.

- Bila je poput biljke i sve je morala učiti ispočetka. U velikoj mjeri je i uspjela. Danas čak pere i posuđe, naglasio je njezin suprug.

Osim sina Matiasa, Ana i Dino imaju i sina Marka, petogodišnjeg dječaka koji je velika potpora svojoj majci.

- Na kraju djeci, neću reći da im je dobro, jer oni nemaju svoju majku, kakva ona treba biti. Nemaju život kakav trebaju. Mamu i tatu kakvi trebaju biti. S druge strane opet je imaju, ona je tu, kraj njih je. Znaju da mama postoji da nisu sami.

- Iza sebe ima više od 70 kemoterapija, ali i dalje ne skida osmijeh s lica jer ona više od svega želi živjeti. Ana će biti na terapijama dok je živa, poručio je Dino.

Suprug teško bolesne Ane kazao je da se njegovoj supruzi pogoršalo neurološko stanje. Hrabra majka uz terapije, mora ići i kod logopeda, neurologu i ostalim specijalistima, ali liječenje je vrlo skupo.

Dino radi kao kuhar u jednom zagrebačkom restoranu i to na pola radnog vremena, jer se mora brinuti za suprugu koja ne smije ostati sama ni na trenutak zbog čestih napada. Zbog toga je pokrenuo i stranicu na Facebooku za pomoć svojoj hrabroj supruzi.

Dino je poručio da mu je najvažnije da je njegova supruga živa i da je uz svoju djecu. Kazao je da se i sam slomi milijun puta dnevno, neka pjesma ga podsjeti na njihove sretne i bezbrižne dane i onda krenu suze.

- Zajedno smo 15 godina i kad se sve to desilo, pola mene je otišlo, dodao je.

- Teško mi je, ali nema predaje, poručio je hrabri, požrtvovni otac i suprug. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije