Predsjednik Rusije

Putin: "Apsolutna većina" Rusa podržava promjene u Ustavu

putin
Reuters/PIXSELL
12.06.2020.
u 17:09

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u petak da "apsolutna većina" Rusa podržava njegov plan za promjenom Ustava, u svom prvom pojavljivanju u javnosti nakon višetjednih restriktivnih mjera.

Rusija, koja ima treći po veličini svjetski broj zaraženih, ovaj je tjedan ukinula stroge restriktivne mjere, dok je Putin pripremio teren za glasovanje 1. srpnja koje bi mu omogućilo da produži vladavinu do 2036. godine.

Putin je pozdravio svoje zemljake na ceremoniji podizanja zastave na otvorenom u zapadnoj Moskvi kojom je obilježen Dan Rusije, državni praznik.

On je bio okružen svojim saveznicima, uključujuči i uglednog pedijatra Leonida Rošala.

Pojavljujući se bez maske i s nasmiješenim licem, 67-godišnji čelnik pohvalio je duh ruskog naroda, kao i njegovu tradiciju i kulturu.

Kazao je kako je prirodno da Rusi žele vidjeti te "temeljne i osnovne premise" odražene u ustavu.

- Siguran sam da apsolutna većina naših građana dijeli i podržava takvu poziciju – izjavio je Putin.

Tijekom ceremonije, on je također dodijelio odlikovanja za rad Rošalu, popularnom glumcu iz sovjetske ere Juriju Solominu i drugim osobama.

Putin, koji dominira ruskom politikom dva desetljeća, u siječnju je izazvao političku buru predlažući reformu ustava, prve promjene temeljnog ruskog zakona od 1993. godine, prenosi AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije