TREĆA FAZA TESTIRANJA

Rusija registrira cjepivo protiv koronavirusa 12. kolovoza

07.08.2020.
u 16:42

Prvo će se cijepiti medicinski radnici i starije osobe

Rusko cjepivo protiv virusa Covid 19, koju je napravio centar "Gamalej", bit će registrirvana 12. kolovoza, a prvi će je primiti medicinski radnici i stariji stanovnici Rusije, izjavio je zamjenik ministra zdravstva Rusije Oleg Gridnjev.

U tijeku je posljednja, treća faza testiranja. Ispitivanje cjepiva je veoma važno. Trebamo shvatiti da cjepivo mora biti sigurno. Prvo će se cijepiti medicinski radnici i starije osobe", rekao je Gridnjev i dodao da će biti moguće ocijeniti učinkovitost cjepiva tek kada se formira imunitet u populaciji, prenosi Sputnjik.

Ranije je ministar zdravstva Mihail Muraško saopćio da je masovno cijepljenje protiv koronavirusa  u Rusiji planirano za listopad.

Klinička testiranja cjepiva koje je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamalej" počela su na Univerzitetu "Sečenov" 18. lipnja, a u testiranju je sudjelovalo 38 dragovoljaca, od kojih su svi stekli imunitet na koronavirus.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije