OŠTRA REAKCIJA

SAD izveo napad na zračnu bazu u Siriji - ispalili 59 projektila, poginulo barem četvero sirijskih vojnika

napad na zračnu bazu u Siriji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.04.2017.
u 07:26

Predsjednik SAD-a Donald Trump rekao je u ubraćanju putem televizije da je iz te baze izveden napad kemijskim oružjem

SAD je izveo napad projektilima na zračnu bazu u Siriji kao odgovor na navodni napad kemijskim oružjem na grad koji drže pobunjenici.

Pentagon je izvijestio da je tijekom noći ispaljeno 59 Tomahawka s razarača na istoku Sredozemnog mora.

Predsjednik SAD-a Donald Trump rekao je u ubraćanju putem televizije da je iz te baze izveden napad kemijskim oružjem te je pozvao sve civilizirane nacije da pomognu u borbi protiv Sirije, prenosi BBC. Sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada nazvao je diktatorom te naglasio da je djelovao u interesu sigurnosti SAD-a.

Iz Rusije su stigle osude ovog napada. Šef odbora ruskog senata za sigurnost i obranu Viktor Ozerov rekao je da je ovaj napad čin agresije na članica UN-a, dodajući da će Moskva sazvati hitni sastanak Vijeća sigurnosti UN-a.

Iz Sirijske promatračnice za ljudska prava izvijestili su da je poginulo barem četvero sirijskih vojnika te da je baza u napadu potpuno razorena. Guverner sirijske provincije Homs Talal Barazi rekao je za Reuters da u napadu ima mrtvih.

Američki državni tajnik Rex Tillerson rekao je da Washington prije napada nije kontaktirao rusko vodstvo ni na kojoj razini.

- Nije bilo kontakata s Moskvom, s predsjednikom Putinom - rekao je Tillerson.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije