Regiranje

Šešelj: Haag je lažni sud, Karadžić je nevin i osuđen je samo zato jer je Srbin

Vojislav seselj
24.03.2016.
u 18:49

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, komentirajući presudu kojom je Radovan Karadžić osuđen na 40 godina zatvora, kazao je kako je Haag lažni sud te kako je Karadžić nevin i osuđen samo zato jer je Srbin.

Šešelj je to izjavio na današnjem skupu u centru Beograda gdje je ponovio da se ta stranka protivi ulasku Srbije u NATO, navodeći da će radikali na izbore izaći samostalno.

O presudi koju očekuje 31. ožujka u Haaškom tribunalu Šešelj nije govorio, ali je ponovio da troje radikala, koje Haag traži, neće tamo otići dobrovoljno.

Šešelj je rekao da posljednji sporazum koji je Srbija potpisala sa zapadnom vojnom alijansom predstavlja okupaciju zemlje i dodao da Srbija treba da se "vrati pod okrilje majke Rusije".

On je rekao i da će se građani na izborima 24. travnja odlučiti jesu li za zemlje EU, "koje su nam tradicionalni neprijatelji" ili Rusiju.

Nakon skupa, koji je najavljen kao prosvjed protiv aktualne vlasti, u povodu godišnjice bombardiranja i presude Karadžiću, pristalice radikala krenule su u šetnju do Pravnog fakulteta i Slavije, a ulice kojima prolaze su zatvorene za promet.

Okupljeni su nosili zastave Srbije, SRS-a, kao i s likom haaškog optuženika Ratka Mladića. Inače, i novinari koji prate današnji skup dobili su akreditacije s likom Vojislava Šešelja, javlja Tanjug.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije