SIRIJSKI PREDSJEDNIK JE UVJEREN

Snimka koja je šokirala cijeli svijet je lažna, otiđite na internet i vidite

SIRIJSKI PREDSJEDNIK JE UVJEREN
21.10.2016.
u 16:33

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad uvjeren je da je priča oko malenog Omrana, dječaka koji je postao simbolom Sirije i stradavanja nevinih, inscenirana od organizacije Bijele kacige, nominirane za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir, prenosi Net.hr

U intervjuu za SRF1, sirijski predsjednik Bašar al-Asad kazao je kako je snimka o spašavanju dječaka iz ruševina u sirijskom gradu Alepu nakon zračnog napada koji je navodno izvela sirijska vojska, montirana i lažna, preosi Aljazeera.

‘Lažna snimka’

‘Ovo je lažna slika, nije stvarna… Ova slika je lažna’, izjavio je sirijski predsjednik.

Dječaka Omrana Daqneesha spasili su pripadnici organizacije Bijele kacige, volonteri iz Alepa, nakon zračnog napada na njegov dom, u kojem mu je poginuo brat. Njegovo izvlačenje iz ruševina snimio je lokalni novinar, a fotografije i snimka obišli su svijet. Dječak je u trenu postao novi simbol patnje sirijskih civila.

Sve je dio publiciteta

Sirijski predsjednik je rekao za švicarsku televiziju SRF1 da su snimku lažirali pripadnici Bijelih kaciga, nominirani za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir.

Na pitanje želi li nešto poručiti Omranu i njegovoj obitelji, sirijski predsjednik poručio je novinarima da na internetu dobro pogledaju snimku.

‘Želio bih prvo vama nešto reći… Nakon ovog intervjua otiđite na internet da vidite istu fotografiju istog dječaka s njegovom sestrom. Oboje su spasile, kako ih na Zapadu zovu, Bijele kacige, što je naličje Fronta al-Nusra u Alepu. Dva puta su spašeni, svako u drugoj prigodi. Oni su samo dio publiciteta Bijelih kaciga. Nijedan od ovih incidenata nije se dogodio’, rekao je Bašar al-Asad.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije