PREUZEO DUŽNOST

Srbija dobila novog predsjednika: Vučić položio zakletvu

31.05.2017.
u 12:55

Vučić je zakletvu položio u Skupštini Republike Srbije

Aleksandar Vučić položio je zakletvu i preuzeo dužnost predsjednika Srbije.

Srbija je tako danas dobila novog predsjednika, a na inauguraciji su sada već bivši predsjednik Tomislav Nikolić, bivši predsjednici Milan Milutinović i Zoran Lilić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, patrijarh Irinej te predstavnici srbijanske Vlade, piše Blic.

Vučić je zakletvu položio u Skupštini Republike Srbije, a položio ju je nad ustavom koji je posebno izrađen za ovu priliku s desnom rukom na njemu.

Ispred srpskog parlamenta okupile su se tisuće Vučićevih istomišljenika koji su mu dali podršku, a on im je poručio da Srbiju voli najviše na svijetu te da će narod uvijek voljeti.

– Nemojte gledati unazad, gledajte unaprijed. Gledajte u zemlju svoje djece, a ne u zemlju svojih djedova. Ponosan sam na tisuće radnih mjesta, na mostove, na kilometre putova koje smo izgradili. Mnogo toga je pred nama što moramo zajednički uraditi, a kao predsjednik Srbije obećajem da ću u vaše ime čuvati mir i stabilnost, čuvati i braniti sigurnost naše zemlje i naše djece. Da ću uvijek voljeti vas, narod i građane Srbije i da ću se boriti za vašu djecu, kao i moju – rekao je Vučić u svom govoru. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?