Covid-19

U svijetu milijun ljudi zaraženo koronavirusom

02.04.2020.
u 20:34

Svijet je dosegnuo prag od milijun zaraženih novim koronavirusom Covid-19 što predstavlja 0,012 posto trenutne populacije od 7,7 milijardi ljudi.

Od toga je preko 51 tisuća smrtnih slučajeva dok se gotovo 210 tisuća oporavilo, navodi se na web stranici Worldometer koja prikuplja službene podatke vlada i novinskih agencija diljem svijeta.

Od ukupnog broja, trenutno je blizu 750 tuisuića aktivnih slučajeva, od kojih je blizu 40 tisuća u kritičnom stanju.

Najveći broj zaraženih ima SAD sa preko 230 tisuća potvrđenih slučajeva zaraze. Smrtnih slučajeva je blizu šest tisuća, a oporavljenih oko 10,5 tisuća.

Druga zemlja na svijetu i prva u Europi po broju ukupnih slučajeva zaraze je Italija sa blizu 120 tisuća slučajeva zaraze. Italija prednjači po broju smrtnih slučajeva sa preko 14 tisuća dok je broj oporavljenih oko 19 tisuća.

Španjolska ima neznatno manji broj ukupnih zaraženih od Italija sa oko 112 tisuća, a broj smrtnih slučajeva je blizu 11 tisuća. Sa preko 27 tisućaoporavljenih, po pitanje te statistike prednjači nad Italijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije