Uočila ih tek protuteroristička organizacija

Talibani postavili aplikaciju na Googleov play store

Talibani
05.04.2016.
u 17:36

Alemarah, aplikacija za Android telefone koju su kreirali talibani, fundamentalistička islamistička  grupa, promptno je uklonjena s Googleovog Play Storea.

Sadržaj aplikacije napravljen je na paštu jeziku, a uključene su i službene izjave te video o tom afganistanskom pokretu. Talibani za uklanjanje aplikacije, postavljene 1. travnja, krive “tehničke probleme”, no iz Googlea su izvijestili da je razlog kršenje zabrane govora mržnje, piše BBC.

SITE prvi uočio aplikaciju

No, čini se da Google baš i nije bogznakako detaljno provjeravao što se nalazi na njegovom Play Storeu, jer je spornu aplikaciju prvu primijetila organizacija SITE, koja se bavi praćenjem aktivnosti terorističkih organizacija.

Google je odbio komentirati specifična pitanja o aplikacijama, no u priopćenju su potvrdili uklanjanje.

Približavanje svjetskoj publici

“Ne komentiramo specifične aplikacije, ali možemo potvrditi da je naša politika kreirana tako da pružimo ugodno iskustvo za korisnike i developere. Zato s Play Storea uklanjamo aplikacije koje krše tu politiku”, istaknuto je u priopćenju.

Glasnogovornik talibana kazao je za Bloomberg da je ta aplikacija bila “dio naprednih tehnoloških rješenja za približavanje svjetskoj publici”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?