TEROR U BRUXELLESU

Terorist Oussama iz Maroka bio je poznat policiji samo zbog droge

22.06.2017.
u 19:05

Kofer napunjen eksplozivom i čavlima nije eksplodirao kako je napadač iz Maroka očekivao, nego se samo zapalio

Marokanski državljanin Oussama Zariouh (36) pokušao je izvesti teroristički napad na željezničkom kolodvoru Bruxelles-Central u utorak navečer u glavnom gradu Belgije, no kofer napunjen eksplozivom i čavlima nije eksplodirao kako je napadač očekivao, nego se samo zapalio, nakon čega su vojnici u redovitoj ophodnji kolodvorom ubili napadača.

Tu verziju događaja iznio je jučer belgijski tužitelj, dodavši kako počinitelj nije ranije bio poznat policiji i drugim službama po terorističkim aktivnostima. U policijskim dosjeima bio je zabilježen tek po posjedovanju droge 2016. U njegovu stanu u zloglasnom bruxelleskom kvartu Molenbeek izvedena je premetačina u raciji iste noći nakon nemilog događaja bruxelleskom kolodvoru. Kad mu se kofer zapalio umjesto da eksplodira, Oussama se dao u bijeg prema peronima, koji se nalaze pod zemljom, a tada je vatra prouzročila i drugu, snažniju eksploziju. Na sreću, nitko od prolaznika nije stradao. Kolodvor je odmah evakuiran, a svjedoci događaja izjavili su, u razgovoru za Večernji list, kako su čuli napadača da uzvikuje “Alahu ekber” (Bog je velik). – Zahvaljujući promptnoj reakciji službi, izbjegli smo napad koji je mogao biti puno gori – rekao je belgijski premijer Charles Michel. – Nećemo se dati prestrašiti. Nastavit ćemo živjeti normalno – dodao je. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?