KORONAVIRUS

U posljednja 24 sata u Italiji umrla 651 osoba, ali je zaraženih 9 posto više

FLAVIO LO SCALZO/REUTERS/PIXSELL
22.03.2020.
u 19:28

Italija je više od dva tjedna u potpunoj karanteni, a sada se uvode i nove mjere.

U posljednja 24 sata u Italiji je od koronavirusa umrla 651 osoba. To je manji broj umrlih od onih prethodnog dana, kada je zabilježena stravična brojka od 793 preminule osobe. Međutim, zaraženih ima 9 posto više, odnosno 3.957 više nego prethodnog dana. Ukupno zaraženih ima 46.638 osoba, a onih koje su ozdravile ima 7.024, dok je umrlo  5.476 osoba. 

Italija je prema broju zaraženih, a posebno prema broju pacijenata s najtežom kliničkom slikom, i dalje najkritičnija zemlja u Europi pa čak i u cijelom svijetu ako se u obzir uzme broj smrtnih slučajeva. Naime, prema broju preminulih od COVID-19, Italija je premašila čak i Kinu, izvorište pandemije. Trenutno trećinu ukupnog broja umrlih od koronvavirusa u svijetu čine pacijenti iz Italije.

- Zemlja se suočava s najtežom krizom od drugog svjetskog rata - kazao je talijanski premijer Giuseppe Conte u subotu.

Podsjetimo, najteže pogođena talijanska regija je Lombardija. Tamošnje bolnice pred kolapsom su zbog ogromnog broja teških bolesnika koji im pristižu svaki dan. Liječnici su na izmaku snaga i već danima apeliraju svijetu da zatvore sve i prekinu sve oblike javnog života kako bi izbjegli najgori scenarij.

Italija je više od dva tjedna u potpunoj karanteni, a sada se uvode i nove mjere. Talijanski premijer Giuseppe Conte u sklopu novih još rigoroznijih mjera odlučio je zatvoriti sve tvornice i tvrtke koje trenutno nisu neophodne. "Usporit ćemo produktivni motor u zemlji, ali nećemo ga zaustaviti", rekao je Conte.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije