'KATASTROFA'

Umirovljeni američki general: 'Ako padne ovaj grad Putin bi mogao upotrijebiti nuklearno oružje'

Ukrajina
Reuters
03.10.2022.
u 11:19

Umirovljeni general smatra kako bi pad jednog grada mogao biti triger za Vladimira Putina koji bi ga natjerao da iskoristi nuklearno ili kemijsko oružje.

Umirovljeni američki general i poslovni savjetnik, Barry Richard McCaffrey, koji je bio aktivan u kabinetu Billa Clintona, komentirao je na Twitteru trenutno stanje u Ukrajini.

Smatra kako bi pad jednog grada mogao biti okidač za Vladimira Putina koji bi ga natjerao da iskoristi nuklearno ili kemijsko oružje. 

'Ako padne Herson i Putin izgubi 15.000 svojih najboljih vojnika, to će biti politička katastrofa koja će destabilizirati državu. Ne može pronaći izlaz. Jedini eskalacijski alati bit će ili taktičko nuklearno oružje ili kemijsko oružje. Katastrofa', piše McCaffrey.

 

 

Umirovljeni general tvrdi kako nervne otrove isporučuju prvenstveno topništvo i zračne snage.

'To je loše oružje protiv dobro opremljenih i obučenih vojnika. U pitanju je strašno oružje terora nad civilima. SAD i NATO bi poduzeli veliku akciju konvencionalnim oružjem protiv Rusije', smatra McCaffrey.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije