Obilne kiše

Velike poplave u Novom Pazaru, proglašeno izvanredno stanje

poplave
07.03.2016.
u 19:16

Štab za izvanredne situacije Novog Pazara je proglasio izvanrednu situaciju, jer je već došlo do izlijevanja rijeka Jošanice i Trnavice

U Novom Pazaru je zbog izlivanja rijeke Jošanice danas poplavljneo oko stotinjak objekata. Usljed obilnih padavina došlo je do izlijevanja vodotokova i stvaranja bujica u novopazarskim gradskim i prigradskim naseljima. Zbog situacije s poplavama, proglašena je izvanredna situacija.

Nevrijeme praćeno kišom i snijegom izazvalo je probleme i na području ostalh općina u srbijanskom dijelu Sandžaka, u Tutinu, Sjenici, Novoj Varoši, Prijepolju i Priboju.

Štab za izvanredne situacije Novog Pazara je proglasio izvanrednu situaciju, jer je već došlo do izlijevanja rijeka Jošanice i Trnavice. Vodena bujica je poplavila kuće u naseljima Mur, Šutenovac, Ćeremidžinica, Jaklja.

Zbog kiše koja i dalje pada došlo je do naglog porasta vodostaja rijeke Raške, koja se već jednim dijelom izlila u naselju Selakovac, javlja Anadolu Agency.

Iz Štaba za izvanredne situacije u tom gradu potvrđeno je da su sve raspoložive ekipe s mehanizacijom na terenu, a u pomoć s kamionima i građevinskim mašina trebaju doći inženjerske jedinice Vojske Srbije.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović najavio je evakuaciju stanovništva iz poplavljenog dijela grada te da je doneseno niz mjera radi obrane od poplava. Radnici gradskih komunalnih poduzeća, kao i građani, angažirani su na postavljanju nasipa, jer se očekuje da vodotoci porastu u poslijepodnevnim satima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?