NOVA OPASNOST

Teroristi prijete novim napadima na policijske postaje u BiH

specijalci
PIXSELL
28.06.2010.
u 20:43

Na području SBŽ uvedene su izvanredne mjere sigurnosti. Inače, dosad je privedeno i kriminalistički obrađeno više osoba koje su dovođene u vezu sa spomenutim terorističkim aktom

Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin i direktor Federalne uprave policije FMUP-a Zlatko Miltetić danas su priopćili kako su postojale i prijetnje bombačkim napadom na policijsku postaju u Donjem Vakufu.

Policija je, kako je rečeno, u nedjelju ujutro zaprimila i "prijeteći mail da će ta skupina nastaviti terorističke akte i da je sljedeća na redu PU Donji Vakuf" , ali se toj osobi ubrzo ušlo u trag i privedena je u PU Travnik.

Na području SBŽ uvedene su izvanredne mjere sigurnosti. Inače, dosad je privedeno i kriminalistički obrađeno više osoba koje su dovođene u vezu sa spomenutim terorističkim aktom, ali u interesu istrage podaci o tome ostali su nedostupni predstavnicima medija.

Mediji su iz istih razloga ostali uskraćeni i za odgovore na više novinarskih pitanja o eventualnoj vezi počinitelja terorističkog akta s osobama koje su privođene tijekom policijske akcije u Gornjoj Maoči te ideološkoj pozadini i motivima tog čina.

Ahmetović, Barašin i Miletić ocijenili su kako spomenuto krivično djelo predstavlja napad na državu i njene institucije te da zahtijeva hitan i učinkovit odgovor svih policijskih agencija, kao i njihovu maksimalnu suradnju i koordiniranje ukupnih aktivnosti radi pronalaženja organizatora i nalogodavaca spomenutog terorističkog akta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?