IZJAVA

Tihić: SDP je po etničkoj pripadnosti bošnjačka stranka

tihic
Stojan Lasić
23.04.2012.
u 09:14

SDP je smijenio i uspješne ravnatelje navodeći primjer ravnatelja EP HZ HB, istaknuo je Tihić

Razočaran sam odnosima s SDP-om kao i rezultatima rada federalne Vlade, kazao je Sulejman Tihić, predsjednik SDA, komentirajući odnose s SDP-om koji su nakon usvajanja državnog proračuna došli do usijanja. Govoreći o koalicijskom partnerstvu s SDP-om, Tihić je kazao kako je SDA ušao u koaliciju s SDP-om u cilju konačnog boljitka za sve građane u BIH, posebno u FBiH.

- Uspostavili smo koaliciju u cilju stvaranja boljeg ozračja u FBiH, no nakon godinu i više dana pokazalo se da SDP nema kadrovskih kapaciteta, tako da je razočarala i u političkom smislu. Naime, pokazalo se da im je interes stranke iznad države. Koliko im je stalo do države najbolje se pokazalo kod nedavnog usvajanja državnog proračuna gdje je SDP favorizirao entitete, a državu su stavili u podređen položaj, kazao je Tihić. Govoreći nadalje o smjeni kadrova i postavljanju kadrova iz SDP-a Tihić je svoje ogorčenje obrazložio riječima, kako je SDP toliko duboko išao sa smjenama u javnim poduzećima da su smjenjivali čak i uspješne ravnatelje navodeći pri tome ravnatelja EP HZ HB.

- Mi smo do samog početka inzistirali da HDZ mora biti dio koalicije u FBiH. Međutim, mi to nismo javno eksploatirali, što je na kraju nanijelo veliku političku štetu ne samo hrvatskom narodu već i Bošnjacima. Pravljenje koalicije s marginalnim političkim strankama s hrvatskim predznakom u javnosti je izazvalo buru negodovanja ne samo kod nas već i u Hrvatskoj. Na kraju se ta percepcija formiranja vlasti u FBiH preselila i u Bruxelles. S druge strane, takvom politikom SDP je gurnuo HDZ i nabacio ga Miloradu Dodiku. Nije dobro da jedan narod bira člana Predsjedništva drugom narodu. Stoga smatram da oba HDZ-a moraju biti u federalnoj vlasti, jer su oni dobili najveću potporu birača.

Ne vidim razloga da SDA, SDP i HDZ ne mogu biti u koaliciji, ali je za takvo što potrebna politička odluka, koje u ovom trenutku nema, jer je samo SDA za takvu koaliciju, smatra Tihić. Lider SDA je otkrio kako je jedan od uzroka slabljenja koalicijskog partnerstva s SDP-om, pokušaj stavljanja pod kontrolu policije, što je po njemu nedopustivo. SDP je po etničkoj pripadnosti bošnjačka, a po političkim odlukama multietnička stranka, kazao je Sulejman Tihić, predsjednik SDA, jučer gostujući u emisiji ‘Dobar, loš, zao” na TV 1.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:30 23.04.2012.

Tihiću kasno si se sjetio, jer priblizavanje Mostara i Banjaluke je zadnji čavao u mrtvacki sanduk kvazi-drzave zvane BiH.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?