DRAGOVOLJCI

Tomić: S podjelama moramo stati, treba vratiti dostojanstvo

kiseljak
VL FOTO
19.12.2010.
u 11:20

Sa sabora Udruge dragovoljaca i veterana upućena je i poruka ohrabrenja Marku Radiću Maki da ustraje u dokazivanju nevinosti

Nikica Tomić iz Kreševa, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB u središnjoj Bosni, novi je predsjednik krovne udruge dragovoljaca koja okuplja više od 30 tisuća članova.

Podjele članstva

Tako je odlučilo nešto više od 100 nazočnih izaslanika na izbornom saboru kojeg nije bilo punih osam godina. Rad Udruge u proteklom razdoblju obilježile su podjele unutar članstva, u vrijeme dok je na njezinom čelu bio Miro Grabovac Titan. Nakon njega za predsjednika je izabran Marko Radić Maka koji je uhićen prije četiri i pol godine i otada pred Sudom BiH pokušava dokazati svoju nevinost za ratne zločine koji mu se stavljaju na teret. Od Radićeva uhićenja vršitelj dužnosti predsjednika Udruge bio je Josip Zvonimir Kukić. Novi predsjednik Nikica Tomić za ciljeve svojeg rada postavio je vraćanje dostojanstva Udruzi i njezinim članovima, dragovoljcima i veteranima, organizatorima otpora i razvojačenim hrvatskim braniteljima. “Čast mi je što sam izabran za predsjednika Udruge čiji su članovi oduvijek znali što žele. Moj će cilj biti prije svega vratiti dostojanstvo članovima Udruge, hrvatskim braniteljima i dragovoljcima, ali i posložiti stvari unutar same udruge, odnosno njezin rad vratiti u okvire Statuta. Sva su previranja i podjele iza nas i želim danas poručiti hrvatskim braniteljima koji hodaju pognute glave da ima nade i postoji svjetlo na kraju tunela”, poručio je novoizabrani predsjednik UDVRD HVO HB.

Ohrabrenje Radiću


S izbornog sabora Udruge dragovoljaca i veterana upućena je poruka ohrabrenja Marku Radiću Maki da ustraje u dokazivanju svoje nevinosti pred Sudom BiH. “Smatramo da se on treba braniti sa slobode jer nigdje u svijetu dokazni postupak ne traje toliko dugo, četiri i pol godine je prošlo od uhićenja, a dokazni postupak nije završen”, kaže Tomić. Uz brojne hrvatske političke predstavnike sa svih razina vlasti te članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata BiH, gosti izbornog sabora bili su dragovoljci i veterani iz Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?