Predsjednica Federacije BiH

Bradara u Grudama: Posjet Općini i zatvaranje 61. Šimićevih susreta

26.04.2024.
u 14:52

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara boravila je danas u službenom posjetu Općini Grude, gdje je razgovarala s načelnikom Ljubom Grizeljom i njegovim timom o napretku i izazovima s kojima se općina suočava, posebno u kontekstu infrastrukturnih projekata i povećanog prometa kroz centar grada. 

U okviru posjete, Bradara je obišla radove na Edukacijsko-rehabilitacijskom centru Grude, čiji se završetak očekuje ove jeseni. Načelnik Grizelj istaknuo je da općina ulaže znatne napore u obnovu škola, vrtića i razvoj lokalne infrastrukture, te naglasio važnost završetka centra i planove za poboljšanje prometne infrastrukture.

Bradara je izrazila svoju kontinuiranu podršku projektima u Grudama, naglašavajući kako je ova lokalna zajednica primjer vrijedan podrške svih razina vlasti.

Vrhunac današnje posjete Općini Grude bio je zatvaranje 61. Šimićevih susreta, značajnog kulturno-književnog događaja održanog u Drinovcima, rodnom mjestu Antuna Branka i Stanislava Šimića. Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, tom je prilikom uručila nagradu Društva književnika Herceg Bosne za životno djelo književniku Veselku Koromanu. Prije službenog zatvaranja manifestacije, odana je počast braći Šimić polaganjem cvijeća i svijeća ispred njihovih spomen poprsja. Svečana akademija obilježila je dodjelu nagrada mladim pjesnicima i umjetnicima, uz kulturni program u kojem su nastupili solist HNK Split, Božo Župić, i pjesnička grupa "Pjesnici su čuđenje u svijetu".

U svom govoru, Bradara je pohvalila trud i posvećenost organizatora Šimićevih susreta, ističući kako male zajednice poput Gruda zadržavaju kulturu i tradiciju kroz poštovanje prema svojim velikanima. "Većina velikih ljudi dolazi iz malih mjesta, ali sve dok ta mjesta čuvaju spomen na svoje velikane, broj stanovnika ostaje samo brojka", rekla je Bradara, dodavši, "Svi vi koji ste sudjelovali u organizaciji ove i prethodnih manifestacija zaslužujete svaku pohvalu."

Ovaj posjet predstavlja važan korak u jačanju veza između Federacije BiH i Općine Grude, kao i poticanje daljnjeg kulturnog i socijalnog razvoja u regiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije