Nova tužba

Toyota potajno otkupljivala neispravne automobile?

Toyota
AFP
31.10.2010.
u 08:26

Glavni argument tužbe je da Toyota čitavo desetljeća zna za probleme s kontrolom brzine, ali ništa nije učinila da bi se zaustavile nesreće.

Toyota je potajno otkupljivala vozila prodana američkim klijentima nakon što je otkriveno da imaju problema s kontrolom brzine. Tako je od javnosti i regulatora htjela sakriti činjenicu da automobili imaju grešku na motorima, stoji u novoj tužbi podnesenoj protiv japanske kompanije.

Strogi ugovori o tajnosti branili su klijentima da govore o tehničkim problemima, čak i da tuže kompaniju. Navodi se i kako su tehničari pokušavali reproducirati probleme s kontrolom brzine u vozilima, tako da proširena zajednička tužba desetaka kupaca protiv Toyote sad ima više od 700 stranica. Glavni argument tužbe je da Toyota čitavo desetljeća zna za probleme s kontrolom brzine, ali ništa nije učinila da bi se zaustavile nesreće. 

Neispravni podlošci za noge i pedale gasa dosad su bili glavni problemi Toyotinih vozila. Zbog toga je već opozvano 5,4 milijuna vozila u SAD-u, iako se u Toyoti brane da je do mnogih problema došlo i zbog grešaka vozača.  

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?