umanjuje mu se svota

Tribunal traži od Karadžića 146 000 eura za troškove obrane

karadzic
Reuters/PIXSELL
11.10.2012.
u 20:29

John Hocking, glavni tajnik Haaškog tribunala utvrdio je da je optuženi bivši predsjednik Republike Srpske u mogućnosti djelomično snositi troškove svoje obrane

Glavni tajnik Haaškog tribunala, John Hocking utvrdio je da je optuženi bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić u mogućnosti djelomice sudjelovati u plaćanju svoje obrane s 146 501 eura, javljaju srpski mediji pozivajući se na priopćenje Tribunala. Istražujući Karadžićeve financijske mogućnosti, Hocking je utvrdio kako se, prema obiteljskom pravu Republike Srpske, imovina supružnika smatra zajedničkom, te da je njegova supruga do 28. ožujka ove godine bila registrirani suvlasnik tvrtke i nepokretne imovine na Palama, a u donošenju odluke tajnik je uzeo u obzir kako Karadžićeva supruga redovito prima mirovinu kao iznos sredstva na njegovom računu u Pritvorskoj jedinici UN.

Hocking navodi kako će svota koja će ubuduće biti isplaćivana za Karadžićevu obranu biti "umanjena za gotovo 150 000 eura na način na koji se dogovore optuženi i tajnik". Mediji u Srbiji podsjećaju kako je Karadžić odlučio sam se braniti pred sudom i u rujnu 2008. , nekoliko mjeseci nakon uhićenja i transfera u Haag, podnio zahtjev Tajništvu za dodjelu sredstava, "jer nije u mogućnosti sam plaćati svoju obranu".

>> Ruski pukovnik svjedoči za Karadžića: Granata nije bila srpska

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?