odmazda za civile

Turski parlament odobrio slanje vojske u Siriju

turska vojska
Reuters/PIXSELL
04.10.2012.
u 14:49

Turska vlada ne planira objaviti rat Siriji, ali pozivaju Vijeće sigurnosti UN-a da poduzme "potrebne mjere" kojima bi se zaustavila sirijska agresija

Turski parlament odobrio je pripadnicima turske vojske prelazak na sirijski teritorij ako se turska vlada odluči za taj potez kako bi obranila svoj teritorij. Dopuštenje za prelazak granice podržalo je 320 turskih parlamentaraca, dok je njih 129 bilo protiv. Odobrenje koje je izglasovao parlament omogućuje turskoj vladi da u idućih godinu dana svoje snage pošalje u Siriju.

Zamjenik turskog premijera Besir Atalay naglasio je da će prioritet turske vlade biti usklađivanje svih vojnih akcija s međunarodnim snagama, a posljednjih nekoliko dana turske snage gađaju ciljeve unutar Sirije kao odmazdu za smrt pet turskih civila.

Iz turske se vlade doznaje, javljaju svjetski mediji, da ne planira objaviti rat Siriji, a UN-ovo Vijeće sigurnosti trebalo bi, na poziv Turske da poduzme "potrebne mjere" kojima bi se zaustavila sirijska agresija, održati izvanredni sastanak. NATO je već održao sastanak na kojemu su članice podržale Tursku odluku i zatražile "trenutačni prestanak agresije prema jednoj od članica pakta".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije