Stanje na putevima

U Mostaru još uvijek na snazi zabrana prometa za osobna vozila

promet
VL FOTO
12.02.2012.
u 17:54

Zbog snježnih nanosa u prekidu je odvijanje prometa na putnim pravcima Tomislavgrad-Šuica i Gacko-Tjentište. Otežano prometovanje i na većini ostalih putnih pravaca

Zbog snježnih nanosa u prekidu je odvijanje prometa na putnim pravcima Tomislavgrad-Šuica i Gacko-Tjentište. Također, zatvoreni su i regionalni pravci: Drvar-Glamoč, Tomislavgrad-Prozor, Jablanica-Posušje i Ljubinje-Bileća.

Otežano - jednim trakom prometuju samo putnička vozila na putnim pravcima: Livno - Karlov Han -Tomislavgrad, Gornji Vakuf- Prozor, Mostar- Nevesinje-Gacko i Dobro Polje - Brod na Drini.

Na putnom pravcu Bosanski Petrovac - Bihać - GP Izačić zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 7,5 tona ukupne mase, a za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obvezna je uporaba lanaca na putnim pravcima preko Romanije kao i na putnom pravcu Doboj-Stanari.

Otežano je prometovanje i na većini ostalih putnih pravaca. Posebno izdvajamo puteve na području Hercegovine, jugozapadne i istočne Bosne. Dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Naredbom Federalnog stožera Civilne zaštite zabranjeno je kretanje teretnih vozila i autobusa na putnim komunikacijama između i unutar sarajevske županije, Hercegovačko-neretvanske županije, Zapadnohercegovačke i Herceg Bosanske županije, osim vozila kojim se vrši prevoz hrane, energenata (nafta, naftni derivati, lož ulje, ugalj), lijekova, medicinske opreme i sredstava, te posebnih zahtjeva za uvoz-izvoz koji mogu izazvati veće ekonomske štete.

(U skladu sa situacijom na ostalim putnim pravcima u FBIH, te potrebom za normaliziranje snadbjevanja i oživljavanja privrednih aktivnosti, županijski stožeri Civilne zaštite će u suradnji sa nadležnim MUP-ovima na svojoj županiji obezbjediti neometano odvijanje prometa uz uporabu propisne zimske opreme.)

Odlukom Vlade i Stožera Civilnezaštite Hercegovačko-neretvanske županije zabranjen je promet na području grada Mostara na lokalnim putevima i ulicama (osim za vozila policije, hitne pomoći, vatrogasne i gorske službe spašavanja, te za interventna vozila).

Za promet su zatvoreni granični prijelazi Deleuša, Klobuk i Hum. Na ostalim graničnim prijelazima prometuje se bez dužih zastoja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?