Kaos nakon izbora

U neredima u Venezueli poginulo sedmero ljudi, Maduro krivi SAD

nicolas maduro,diosdado cabello (1)
Reuters/PIXSELL
17.04.2013.
u 09:00

Maduro tvrdi kako ima dokaze da iza aktualnih prosvjeda stoji američka ambasada u Venezueli te kako oni financiraju skupine za stvaranje kaosa.

Nakon tijesne pobjede Nicolasa Madura na predsjedničkim izborima u Venezueli izbili su prosvjedi opozicije i skukobi s policijom u Caracasu i diljem zemlje, za koje novi predsjednik krivi opoziciju, ali i SAD.

Sukob započeo u ponedjeljak zbog odbijenog zahtjeva opozicije za ponovno prebrojavanje glasova, odnio je život sedmero ljudi, potvrdila je Državna odvjetnica, Luisa Ortega, te navela kako je do sada uhićeno 135 osoba za koje se sumnjiči da su sudjelovali u nasilju, piše Reuters.

Novi venezuelanski predsjednik optužio je, uz oporbenog kandidata Henrique Capriles, i SAD za pokušaj destabilizacije. Maduro tvrdi kako ima dokaze da iza aktualnih prosvjeda stoji američka ambasada u Venezueli te kako oni financiraju skupine koje izazivaju kaos na ulicama.

Među ubijenima su dvoje koji su slavili pobjedu Madura, u koje su pucali pristaše oporbe. Jedna osoba je ubijena u napadu na državnu polikliniku. Još dvije osobe, uključujući i pripadnika policije, ubijene su u provinciji Andean, ističu dužnosnici.

Maduro je u jučerašnjem obraćanju naciji putem državne televizije otkazao za danas najavljen veliki skup u Caracasu kako bi izbjegao dodatne sukobe, poručivši svojim sljedbenicima da ne sudjeluju u sukobima, piše rt.

Podsjetimo, Maduro je na izborima ove nedjelje osvojio 50,8% glasova dok je Capriles dobio 49,0%

>>Građani izabrali – Nicolas Maduro novi je predsjednik Venezuele.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?