Odlazak

Umro Steve Jobs, čovjek koji je promijenio svijet tehnologije

'Apple CEO Steve Jobs talks about the iCloud service at the Apple Worldwide Developers Conference in San Francisco, California, June 6, 2011. Apple Inc CEO Steve Jobs strode back into the spotlight on
'BECK DIEFENBACH'
06.10.2011.
u 07:44

Legendarni osnivač Applea umro je sinoć nakon teške bolesti u 56. godini. Umro je mirno, izvijestili su članovi obitelji koji su bili uz njega.

Steve Jobs, osnivač i bivši predsjednik uprave Applea koji je izmislio i majstorski prodao svaki elegantan gadget koji je izumio, od osobnog  računala do iPoda i iPhonea, umro je u srijedu. Imao je 56 godina. Otišao je čovjek koji je promijenio svijet tehnologije i njene primjene u svakodnevnom životu.

 Umro je mirno, navodi se u priopćenju članova obitelji koji su kazali kako su bili s njim u trenutku njegove smrti.

 – Steveove genijalnost, strast i energija bile su izvor nebrojenih inovacija koju su obogatile i poboljšale živote svih nas – piše u Appleovu priopćenju .

– Svijet je neizmjerno bolje mjesto upravo zbog Stevea.

 Ispred Appleova sjedišta u Cupertinu tri su zastave – američka, kalifornijska i Appleova zastava – sada na pola koplja.

 – Oni od nas koji su bili dovoljno sretni da su poznavali Stevea i i radili njim izgubili su dragog prijatelja i mentora s nadahnućem – napisao je njegov nasljednik Tim Cook u e-mailu zaposlenicima.
– Steve iza sebe ostavlja tvrtku koju je samo on mogao izgraditi, a njegov duh zauvijek će biti temelj Applea.

 Poslove je počeo u srednjoj školi s prijateljem u garaži u Silicijskoj dolini još 1976., no bio je prisiljen otići deset godina kasnije i vratio se 1997. kako bi spasio tvrtku. Tijekom drugog mandata izgradio je najvredniju tehnološku tvrtku u svijetu s tržišnom vrijednošću od 351 milijarde dolara.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bonsai
16:29 18.10.2011.

pricaju da je bio veliki skrtonja koliko god je dobroga proizveo ! kada nije imao i kada su tek poceli stvarati razumljivo da ne mozes poklanjati novac ali kasnije se enormno obogatio i opet nije ni centa davao potrebitima ,ima , tako barem kazu !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?