Nova tragedija

Unučić na ulici vrištao usred noći: 'Pomozite, izgorjet će mi baka!'

Erika Sindičić
Marko Mrkonjić/Pixsell
03.01.2013.
u 19:22

Išli smo po drva i primijetili gust dim. Pokušavala sam ući, ali vrata su pukla. Nisam je mogla izvući, nikako. Užas..., kaže Erika, kći pokojne Jasminke

“Pomozite, izgorjet će mi baka!”, vrištao je uplakani šestogodišnji dječačić na ulicama Đakova u srijedu u noći trčeći za svojom majkom. I ona se, bespomoćna i uplašena, gušila u suzama i vapila za pomoć. U dvorišnoj prostoriji njihove trošne kuće oko 23 sata izbio je požar. Kada je vatra buknula, unutra je, pretpostavlja se, spavala Jasminka Sindičić (55). Njezino karbonizirano tijelo pronašli su nešto kasnije vatrogasci.

Pucale azbestne ploče

– Išli smo po drva i primijetili gust dim. Pokušavala sam ući, ali su vrata pukla. Nisam joj mogla prići od vatre i dima. Nisam je mogla izvući – priča nam kroz suze njezina kći Erika (27). Izjurila je na ulicu i alarmirala susjede koji su najprije mislili da netko baca petarde. No, bili su to zvuci pucanja azbestnih ploča. Pozvala je vatrogasce koji su, kaže, brzo dojurili u njihovo dvorište.

– Sin je vrištao, najgore mi je što je on svemu tome svjedočio. Izgorjela je do neprepoznatljivosti – nastavlja. Jasminku su posjetili kobne večeri oko 19.30 sati. Pitali su je treba li joj donijeti štogod za jelo. Nije bila gladna.

– Bila je dopodne vesela, šalila se – govori. Dvorišna je zgrada potpuno nestala u plamenu.

– Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog uporabe peći na kruto gorivo s improviziranim dimovodom – izvijestila je glasnogovornica PU osječko-baranjske Vesna Žnidarić Bolarić.

Erika i maleni Stjepan žive u prednjem dijelu dvorišta, u kući od blata i trske. Ona je samohrana majka, nezaposlena i na socijalnoj pomoći. Njihova je priča jesenas, o čemu smo pisali i u Večernjem listu, dirnula hrvatsku javnost.

Miševi pojeli zidove

Kuća se doslovce raspada, a za svakog jačeg pljuska je poplavljena. Miševi su pojeli zidove. Dječak je, zbog svega, obolio od bronhitisa. Mlada žena brinula se i o majci koja se liječila od alkoholizma. Kako bi sina poštedjela trauma, smjestila je majku u sobu u dvorištu.

– Vjerujte mi, imam 27 godina, ali osjećam se kao da mi je 60 – ispričala nam je Erika u listopadu. Imala je tada samo jednu želju – sinu osigurati pristojan dom, kakav sama nije imala.

Zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, obnovljen im je krov, kako bi mogli preživjeti zimu i snijeg. No, stigle su ih nove nesreće.

– Ne znam kako ću dalje! Majka mi je otišla kad mi je najpotrebnija – rekla je.

>> Tragedija u Đakovu: U požaru izgorjela 55-godišnja žena

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije