SDA protiv

Usvojeni zakoni o plaćama i naknadama i službi OSBiH

sulejman tihic
Arhiva VL
29.05.2012.
u 12:48

Tihić je istaknuo da prava vojnika ostaju, a da obaveze prelaze na entitete

Delegati Doma naroda PSBiH usvojili su danas Zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH po hitnom postupku. Ovaj zakon već je usvojio Predstavnički dom PSBiH, a on predviđa uvođenje poslanika i delegata u zakonske odredbe. Dom naroda usvojio je ovaj zakon nakon kratke rasprave. Također je usvojio i Zahtjev Vijeća ministara BiH da po hitnom postupku razmatra i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o službi u OSBiH.

Protiv su glasovali delegati iz SDA. Delegat Halid Genjac je rješenja iz ovog prijedloga zakona nazvao dvosmislenim jer pripadnike OSBiH stavlja u milost i nemilost entiteta. Dopredsjedavajući Doma naroda BiH Sulejman Tihić istaknuo je da prava vojnika ostaju, a da obaveze prelaze na entitete.

Potpisao sam ovakav tekst. Nakon toga, obavješten sam da su ove izmjene dvosmislene i da je moguće da pripadnici OSBiH izgube prava, a sudeći po izjavama predstavnika RS-a. Stoga želimo da ovaj zakon ide u redovnu proceduru da bi se razjasnile ove stvari, rekao je Tihić.

Delegat Mladen Ivanić čitavu priču u vezi s umirovljenim borcima je nazvao farsom, te najavio da će i pri glasanju o ovom zakonu biti suzdržan. \"Imajte na umu da su se ovi ljudi borili u ratu i da su zaslužili makar otpremninu jer im tada nitko nije rekao da će biti umirovljeni i ostati bez ičega. Ne znam kako će se sve ovo završiti, ali neću sudjelovati u tome\", rekao je Ivanić. U nastavku je usvojen i ovaj zakon.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?