PONOS BiH - USPJEH

Amra Šabić-El-Rayess: Vrijeme je za da se ujedinimo za mir i prosperitet svih građana BiH

27.05.2022.
u 20:18

Valentina Rupčić, zamjenica glavnog urednika Večernjeg lista BiH, otkrila je pobjednika u kategoriji Ponos BiH – Uspjeh. To je rođena Bišćanka Amra Šabić-El-Rayess koja se u Americi bavi istraživanjima na polju prevencije mržnje i nasilja, globalno, zbog čega ju je odlikovao i predsjednik Joe Biden.

Amra Šabić El-Rayess javila se videoporukom iz New Yorka i milijunskom auditopriju preko Pečata poslala snažnu poruku:

- Dragi moji Bosanci i Hercegovci, Bosanke i Hercegovke, iznenadila me današnja i za mene zaista neočekivana vijest iz meni najljepše i naše Bosne i Hercegovine. Čast mi je biti dobitnica Večernjakova pečata u kategoriji Ponos BiH. Kad smo već kod ponosa izuzetno sam ponosna na to kakva me je zemlja izrodila. Zemlja jako bogate, iako ponekad i bolne povijesti. Također sam ponosna na sve vas koji nas gledate večeras kao i na sve one koji su organizirali ovako svečanu manifestaciju. Hvala Večernjem listu, novinama koje sam kao dijete redovito kupovala svojim roditeljima i uz to sebi ponekad i sladoled. Jako mi je žao što nisam s vama večeras, ali se nadam da ću vam se iduće godine moći pridružiti uživo. U međuvremenu, hvala organizatorima na ovako pozitivnoj i inspirativnoj manifestaciji koja je u ovom trenutku potrebna našoj zemlji i narodu kojem je dosta loših vijesti, teškog života, straha i neizvjesnosti. Vrijeme je za sve nas koji smo skupa večeras da kolektivno zavrnemo rukave, da se ujedinimo za mir i prosperitet svih građana Bosne i Hercegovine jer mi koji smo svjedoci prošlosti dobro znamo da ratovi samo u propast vode. Ja nastavljam svoj rad i borbu protiv mržnje globalno i nadam se da ćete mi se pridružiti na način unikatan i jedinstven vama, jer zajedno smo najjači. Hvala vam još jednom dragi moji i uživajte večeras i u moje ime. Hvala - kazala je.

Njezina je istraživanja na polju prevencije mržnje i nasilja podržala vlada SAD-a sa 750.000 dolara. BiH napustila je 1996. i došla u SAD. Akademske titule stekla je na najprestižnijim sveučilištima. U Bijeloj kući čuvaju njezinu knjigu “Mačka kojoj nikad nisam dala ime” u kojoj je opisala svoj život u ratnom vihoru.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije