Ispovijest kod Oprah

VIDEO Armstrong na rubu suza: Nisam zaslužio 'smrtnu kaznu'...

Lance Armstrong
YouTube/OWN
19.01.2013.
u 10:49

U drugom dijelu intervjua, koji je emitiran sinoć, osramoćeni je biciklist u nekoliko navrata bio na rubu suza.

Sinoć je emitiran i drugi dio intervjua Oprah Winfrey s Lanceom Armstrongom, koji je bio daleko emotivniji od onog prvog. Pričajući o uzimanju dopinga i posljedicama koje je to ostavilo na njegovu obitelji osramoćeni je biciklist nekoliko puta bio na rubu suza i zastajkivao je usred intervjua kako bi se sabrao.

- Zaslužujem biti kažnjen, ali nisam baš siguran da sam zaslužio 'smrtnu kaznu' - ističe američki sportaš koji je ponovio da se ne namjerava vratiti profesionalnom biciklizmu, ali se nada da će mu kazna biti ublažena i da će se moći natjecati u nekim drugim sportskim disciplinama.

- Ali, realno, mislim da se to neće dogoditi - pomalo je razočaran Armstrong.

Istaknuo je i kako mu je najteže bilo suočiti se s obitelji, u prvom redu svojom djecom, i priznati im da stvari koje mediji pišu i govore o njemu jesu zaista točne.

- A sve stvari koje su se događale oko mene što se ove afere tiče uništile su moju majku. Od nje je ostala samo ruševina - rekao je Armstrong.

Podjednako teško bilo mu je i napustiti zakladu Livestrong, koju je osnovao nakon što je pobijedio rak testisa.

- Najgori moj zločin bila je izdaja ljudi koji su me podržavali i vjerovali u mene. Njima sam lagao - naglasio je Amerikanac i priznao kako je nakon objave Američke antidopinške agencije da je uzimao doping ostao bez 75 milijuna dolara od sponzora koji su ga napustili.

>>Lance Armstrong priznao doping: Bila je to velika laž

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?