Drama na Otoku

VIDEO Najluđa utakmica sezone u Readingu! Arsenal od 0:4 do 7:5!

Rokaj - Hladno pivo
Foto: Matija Habljak
1/2
31.10.2012.
u 08:39

Topnici su u osmini finala Liga kupa u 37. minuti gubili 0:4, gol za 4:4 zabili su u šestoj minuti sudačke nadoknade, a onda u produžetku zabili još tri za pobjedu 7:5

Norveški nogometni savez predložio je ovih dana da se momčadi koja gubi 0:4 dodijeli 12. igrač kako bi situacija na terenu bila ravnopravnija. Arsenalu u osmini finala engleskog Liga kupa protiv Readinga nije trebao ni 12. igrač. Topnici su u nevjerojatnoj utakmici, koja će postati klasik modernoga nogometa, preokrenuli zaostatak 0:4 i nakon produžetaka pobijedili domaći Reading 7:5!

Kad je Hunt u 37. minuti zabio gol za 4:0, činilo se kako Arsenalu ne prijeti samo ispadanje iz borbe za još jedan trofej, nego i blamaža. No, onda je krenuo "uragan Arsenal"! Prvo je Walcott u prvoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela smanjio na 1:4, a onda je krenula poplava pogodaka u nastavku. Giroud 64., Koscielny 89. i Walcott 96. (šesta minuta sudačke nadoknade) donijeli su londonskoj momčadi produžetak. A tamo - nova drama. Chamakh je u 103. zabio za 5:4 Arsenala, da bi Pogrebnjak izjednačio na 5:5 u 115. I kad su već svi mislili da će jedanaesterci odlučiti pobjednika, Arsenal je zabio još dva gola u sudačkoj nadoknadi drugoga produžetka. Walcott je bio strijelac u 121., a Chamakh u 123. minuti.

Kad se u obzir uzme osnovni dio utakmice i produžeci, Arsenal je od svojih sedam golova čak četiri zabio u nadoknadama!

-- Bio je to teniski rezultat! Moj prvi 7:5. Dogodilo se čudo! Ponosan sam na svoje dečke. Došli smo od katastrofe do spašavanja dijela ponosa - istaknuo je nakon dvoboja menadžer Arsenala Arsene Wenger.

Evo i nekoliko zanimljivosti:

Prvi je ovo bio put u povijesti Liga kupa ili FA kupa da je neka momčad (Reading) zabila pet golova i ispala. Reading se dosad 10 puta susreo s Arsenalom (računajući i ovaj dvoboj) i izgubio svih 10. Zadnji put je ovoliko golova palo u engleskim kupovima prije 16 godina, kad je Hull City pobijedio Whitby Town 8:4.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?