Horor u Schladmingu

VIDEO Težak pad Lindsey Vonn, Tina Maze nova svjetska prvakinja

Lindsey Vonn
Daniel Kasap/Pixsell
05.02.2013.
u 15:50

Najbolja svjetska skijašica pala je na utrci ženskog superveleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu, a prve dijagnoze nisu optimistične. Čini se kako je slomila nogu.

Svjetsko prvenstvo u skijanju koje se održava u Schladmingu nije baš počelo najbolje. Prvo je početak ženskoga superveleslaloma odgađan tri i pol sata zbog magle, da bi na kraju gledatelji ostali skamenjeni nakon teškoga pada Lindsey Vonn. Amerikanka je ostala ležati nepokretna i tek se nakon nekoga vremena počela lagano pomicati. Po nju je došao helikopter pa je prebačena u lokalnu bolnicu, a prve dijagnoze kažu da je slomila tibiju, odnosno potkoljeničnu kost noge. Što znači da su SP u Schladmingu, a vjerojatno i sezona za najbolju svjetsku skijašicu završili.

U sjeni teškoga pada aktualne osvajačice Svjetskoga kupa, do drugoga naslova svjetske prvakinje došla je Slovenka Tina Maze koja je pobijedila s vremenom 1:35.39. Svoje prvo zlato Slovenka je osvojila prije dvije godine u Garmisch-Partenkirchenu, u disciplini veleslaloma. Srebro je u Schladmingu pripalo Švicarki Lari Gut (+0.38), a bronca Amerikanki Juliji Mancuso (+0.52). Inače, utrka je prekinuta zbog magle nakon što je svoj nastup završila 36. sa startne liste, Čehinja Klara Križova, pa tako hrvatske predstavnice Saša Tršinski i Andrea Komšić nisu ni nastupile.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?