Trgovci na Mostarskoj tržnici ogorčeni

Ako budemo morali registrirati obrt, na tržnici neće ostati ni pet trgovaca

28.12.2017.
u 10:00

Trgovci na tržnicama u Federaciji BiH neće moći raditi ako nemaju registriranu djelatnost. Djelatnost treba biti registrirana kao obrt poljoprivrednika proizvođača, trgovinska radnja ili trgovac pojedinac kako bi se imalo zakonsko pravo na rad. Naime, pravila novog Zakona o unutarnjoj trgovini u FBiH već su stupila na snagu, a prije nekoliko dana istekao je rok za registraciju trgovaca koji prodaju svoju robu na tezgama. Cilj je smanjiti “sivu ekonomiju”, tvrde iz resornog ministarstva, ali trgovci strahuju od novih nameta i boje se za svoju egzistenciju.

Prazni stolovi

- Već odavno mi trgovci o tome pričamo jer to se, prije svega, tiče nas samih. Najvjerojatnije će ostati puno praznih stolova. Mislim da se ljudi neće za to opredijeliti, pa makar počeli prositi na ulici - kazao nam je jedan od trgovaca na mostarskoj tržnici kojega smo upitali za komentar.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije