Julianne Smith upozorila

Američka veleposlanica u NATO-u: Pozorno pratimo aktivnosti Rusije u BiH, destabilizacija je krajnji cilj

Julianne Smith
CSIS
02.04.2024.
u 20:44

Američka veleposlanica pri NATO savezu Julianne Smith iznijela je upozorenje da se Rusija koristi klasičnim metodama kako bi izazvala nestabilnost na Zapadnom Balkanu.

Uoči sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a, Smith je istakla da se već godinama na Zapadnom Balkanu primjećuje "klasično rusko djelovanje", koje uključuje uporabu raznih hibridnih taktika radi destabilizacije regije.

"Destabilizacija je krajnji cilj. Rusija za to koristi klasične alate, uključujući dezinformacije koje široko koristi kako bi podijelila društva unutar regije, podijelila Europu iznutra, i odvojila Sjedinjene Američke Države od europskih saveznika i naših prijatelja na Zapadnom Balkanu", izjavila je Smith, prenosi Klix.ba

Ona je naglasila kako se pozorno prate sve aktivnosti Rusije u regiji, te da se blisko surađuje kako sa državama Zapadnog Balkana koje su članice NATO-a, tako i s onima koje su u susjedstvu NATO saveza, kao što su Bosna i Hercegovina i Srbija.

Ključne riječi

Komentara 1

PP
ppp
08:10 03.04.2024.

Odavno svi znaju tko po svijetu širi dezinformacije i nestabilnost a na vašu žalost to nije Rusija

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije