predani načelima Daytona

Američko veleposlanstvo upozorilo: Svaka akcija koja vodi disoluciji BiH bi imala teške posljedice

Veleposlanstvo SAD-a
27.10.2022.
u 10:58

Niti Dayton, niti Ustav BiH, niti jednom entitetu ne daje pravo na otcjepljenje, poručili su iz Veleposlanstva SAD-a

Svaka akcija koja bi bila poduzeta u pravcu disolucije Bosne i Hercegovine bila bi kršenje Daytonskog mirovnog sporazuma i sa sobom bi nosila teške posljedice, upozoreno je danas iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Kako su naveli na službenom Twitter nalogu, SAD su predane načelima Daytona - da je Bosna i Hercegovina demokratska, multietnička, suverena i neovisna država s neupitnim teritorijalnim integritetom. Niti Dayton, niti Ustav BiH, niti jednom entitetu ne daje pravo na otcjepljenje.

- Oni koji žele obavljati dužnosti u BiH trebaju poštovati ​​demokratske procese i institucije koje osiguravaju da se glas građana čuje i prestati biračima predstavljati pogrešne i netačne informacije o izbornom procesu u BiH - poručili su iz Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Navode između ostaloga i da nema opravdanja da se na standardne mjere izbornog integriteta odgovori opasnom i neodgovornom retorikom o secesiji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?