vidovice

Asfaltiraju se ulice, postavlja rasvjeta i grade nasipi, a branitelji dobili spomen-sobu

06.11.2020.
u 19:45

U mjesnoj zajednici Vidovice, na istoku općine Orašje, od početka ove godine realizirano je jako puno projekata, a predsjednik MZ Krešimir Matanović u prvi plan stavio je radove na izgradnji cestovne infrastrukture, presvlačenje novim asfaltom Ulice Stjepana Radića i uličice u naselju Pejagići, dovršenje asfaltiranja Ulice Ivana Mažuranića, zatim postavljanje novih 35 rasvjetnih tijela, renoviranje spomen- obilježja te izgradnju spomen-sobe, piše Večernji list BiH.

Matanović je istaknuo i proljetno nasipanje poljskih putova, kao i nabavu ralice za snijeg i kontejnera na starom groblju te renoviranje platoa ispred kapele na novom groblju. Do kraja ove godine očekuje se jesensko nasipanje poljskih putova i presvlačenje Omladinske ulice novim asfaltom.

Radovi na Savskom nasipu

Članovi Vijeća MZ Vidovice stalno žive u selu i detektirali su važnije probleme, tako da su usuglasili 10 projekata za iduću godinu. - Prioritetno je presvlačenje novim asfaltom Podliparske ulice, koja je u najlošijem stanju zbog velikih oštećenja od teških strojeva koji su izvodili radove na Savskom nasipu. Planiramo i postavljanje ograde oko starog groblja kako bismo zaštitili grobove od divljih životinja koje prave velike štete, zatim proširenje nogometnog igrališta i gradnju nove svlačionice na igralištu. Također je u planu, među ostalim, čišćenje kanalske mreže, dovršenje asfaltiranja pojedinih ulica te uređenje prostorija MZ-a, uvođenje grijanja u Dom kulture i proširenje javne rasvjete - rekao je Matanović. U povodu Dana općine Orašje u MZ Vidovice upriličeno je otvaranje spomen-sobe u kojoj će biti izložene i čuvane uspomene na hrabre branitelje, pripadnike 4. bojne 106. HVO oraške brigade koji su živote dali za oslobađanje tog posavskog prostora. Jedinstvena spomen-soba, cijela u staklenoj konstrukciji i drukčija od svih otvorenih na području Orašja, izgrađena je sredstvima Federalnog ministarstva izbjeglih i raseljenih osoba, Vlade i Ministarstva branitelja PŽ i Grada Slavonskog Broda, doznali smo od predsjednika Matanovića, autora jedinstvenog idejnog rješenja spomen-sobe.

89 fotografija

Matanović navodi kako će na TV ekranu u spomen-sobi biti izložene fotografije svih poginulih pripadnika 4. bojne 106. HVO oraške brigade iz MZ Vidovice, Kopanice, Jenjić, Ugljara i Orašje, zatim poginulih civila iz Vidovica, branitelja iz HV koji su na oraškom ratištu položili živote u obrani ovoga dijela Posavine te svih žrtava II. svjetskog rata i poraća. - Trenutačno je u spomen-sobi arhivirano 89 fotografija, a ubuduće slijedi prikupljanje veće količine materijala i raduje me vrlo dobra suradnja s mještanima Vidovica, a svakako će nam biti potrebna i pomoć ljudi iz susjednih mjesta - rekao je Matanović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije