Mominah posjetio FIPA-u

Bh. institucije rade na prilagođavanju legislative standardima EU

fipa
22.01.2016.
u 10:38

Mominah je istaknuo Zakon o radu i Zakon o stranim ulaganjima u BiH, dugotrajnu proceduru za registraciju poduzeća, nepostojanje one-stop shopova, kao neke od prepreka koji ističu investitori iz Saudijske Arabije

Veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani A. Mominah u četvrtak je posjetio Agenciju za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) s ciljem da se upozna o radu Agencije i njenim aktivnostima, te da najavi posjet visokog državnog izaslanstva Kraljevine Saudijske Arabije BiH koja je planirana za 26. siječnja ove godine.

Direktor FIPA-e Gordan Milinić obavijestio je veleposlanika Mominaha o aktivnostima koje Agencije provodi kao koordinator aktivnosti u oblasti privlačenja stranih investicija u BiH, suradnje sa stranim investitorima, promocije zemlje, te pripremi i prikupljanju projekata u suradnji s nadležnim institucijama u BiH, prenosi Fena.

Napomenuo je da nadležne institucije u BiH stalno rade na prilagođavanju legislative standardima EU, te je informirao veleposlanika o statusu stranih investitora u BiH, instrumentima garancije koji se odnose na strane ulagače, poticajima za strane investicije, kao i o namjenskoj industriji.

- Veleposlanik Mominah je istaknuo Zakon o radu i Zakon o stranim ulaganjima u BiH, dugotrajnu proceduru za registraciju poduzeća, kao i nepostojanje one-stop shopova, kao neke od prepreka koji ističu investitori iz Saudijske Arabije, navodi se u priopćenju Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH.

U okviru posjeta državnog izaslanstva Kraljevine Saudijske Arabije, FIPA će 27. siječnja održati nekoliko prezentacija o bh. pravnom okviru za strane investitore, generalnim pokazateljima stranih ulaganja u BiH, kao i odjelima transporta, vojne industrije, turizma i energetike.

Tom prilikom bit će prezentirani projekti od strateškog značaja za razvoj BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije