Čović - Daul

BiH dobila potporu EPP na putu ka članstvo u Europsku uniju

 Čović - Daul
16.10.2015.
u 20:25

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se s predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom. Predsjedatelj Predsjedništva Čović izvijestio je Daula o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini u kontekstu njezine integracije u Europsku uniju.

Govorilo se o programu reformi, koji se provodi na svim razinama vlasti, o usvojenom mehanizmu koordinacije s usuglašenim principima funkcioniranja, te je još jednom iskazana snažna opredijeljenost da se ispune i ostale obveze, među njima i one vezane za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. 

Čović je istaknuo da Bosna i Hercegovina namjerava predati zahtjev za članstvo u Europsku uniju do kraja ove godine. Naglasio je također kako je neizostavan prioritet u narednom razdoblju i izmjena izbornog zakonodavstva. Joseph Daul je nadalje potvrdio nedvojbenu potporu Europske pučke stranke koju Bosna i Hercegovina ima na putu u članstvo u Europskoj uniji i pozdravio sve napore koji se čine da bi se taj cilj i ostvario, priošćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Na susretu je bilo govora o i predstojećem Statutarnom kongresu Europske pučke stranke, koji će biti održan u Španjolskoj, u Madridu 21. i 22. listopada ove godine, a na kojemu će predsjedatelj Predsjedništva dr. Dragan Čović sudjelovati u svojstvu predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, te predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije