Opća skupština UN-a

BiH i Srbija glasovale za rezoluciju kojom se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu

02.03.2022.
u 18:30

Za je glasovala 141 država, protiv je bilo pet država, a suzdržano 35. Bosna i Hercegovina, ali i Srbija su među državama koje su glasovale "za".

Na hitnoj sjednici Opće skupšine Ujedinjenih naroda izglasana je rezolucija kojom se osuđuje ruska agresija nad Ukrajinom.

Ujedinjeni narodi su velikom većinom glasovli za rezoluciju kojom se izražava žaljenje zbog ruske invazije na Ukrajinu i poziva na trenutno povlačenje njenih snaga.

Za je glasovala 141 država, protiv je bilo pet država, a suzdržano 35. Bosna i Hercegovina, ali i Srbija su među državama koje su glasovale "za", piše Klix.ba. 

U rezoluciji, koju su susponzorirale 94 zemlje, navodi se da UN "najoštrije žali zbog agresije Ruske Federacije na Ukrajinu".

Zahtijeva se da "Ruska Federacija odmah prestane s uporabom sile protiv Ukrajine" i "odmah, potpuno i bezuvjetno povuče sve svoje vojne snage".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije