ima mnogo mogućnosti

BiH ima potencijala ekološkim voćem i povrćem hraniti Europu

04.04.2017.
u 08:00

Dok deseci tisuća građana BiH svake godine napuštaju rodnu grudu i odlaze u svijet u potrazi za poslom, a tisuće stranaca jeftino kupuju njihovo zemljište, ima i onih, poput Milke Tamamović, diplomirane ekonomistice i magistrice ekonomske diplomacije, koja se bavi ekološkim uzgojem domaćeg i egzotičnog voća i povrća, koji smatraju da u BiH ima perspektive, i to upravo s mladim ljudima i neobrađenim zemljištem.

 “BiH je zemlja koja ima mnogo mogućnosti, samo ih treba prepoznati, vidjeti i željeti realizirati. Kad pitate političare i ekonomiste kako vide izlaz iz ekonomskog kolapsa u kojem smo već niz godina, obično kažu kako “treba privući strane investitore, imamo jeftinu radnu snagu i dat ćemo im zemlju”. - Koji investitor će doći ovdje i nešto dobro donijeti ovom narodu. Ako dolaze, dolaze zadovoljiti svoje financijske interese i drugo ih ne zanima. Što će nam donijeti? Ono što u svojim zemljama ne mogu ili ne smiju proizvoditi. U tom slučaju, što nas čeka - da budemo jeftino roblje za prljave tehnologije. Zanima me koje zemljište naši drveni političari misle dati, čije zemljište, ono koja nas je tijekom stoljeća hranilo dati nekome da ga truje, kao i vodu i zrak, kazala je Tamamović za Večernjak. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije