POPUCALA JOJ REBRA

Bila je toliko opsjednuta blijedim tenom pa je prestala izlaziti iz kuće i razbolila se!

24.11.2019.
u 19:51

Jedna žena u Kini koristila je toliko puno kreme za sunčanje da je potpuno izgubila vitamin D u tijelu, a samim time su joj kosti oslabile. Oslabile su do te mjere da joj je puklo 10 rebra od kašljanja.

20-godišnjakinja iz pokrajine Zhejiang slomila je deset rebra kašljanjem jer je bila opsjednuta blijedom puti koja je povezana s kraljevinom i visokim slojem društva u Aziji.

Stalno je bila kod kuće, a ako je baš bila prisiljena izaći cijele godine nosila je zaštitini faktor 50.

Prvo je otišla liječniku zbog jakog kašljanja tijekom noći, a dijagnosticirana joj je astma i poslali su ju kući s inhalatorom. Ali kašalj je postao sve agresivniji i jedno jutro probudila ju je neizdrživa bol u prsima.

Doktori su se šokirali kada su na rendgenu vidjeli da su ženi slomljena rebra i to čak njih 10. Bilo im je jasno da je uzrok kašalj, ali kada su krenuli istraživati dalje shvatili su da djevojka ima preslabe kosti s obzirom na godine.

Testiranje je pokazalo da joj nedostaje vitamina D, odnosno da ga uopće nema, a kritična je bila razina kalcija i fosfora u njezinoj krvi koji čine naše kosti čvrstima.

Pacijentica je otkrila doktorima da je uglavnom kod kuće uz zaštitni faktor 50, te kako se nije nikada sunčala.

U Kini se blijeda koža smatra pojmom ljepote i bogatstva, a taj trend dotiče iz davnog doba kada su ljudi nižeg društvenog sloja radili na poljima i dobivali taman ten dok su oni iz višeg sloja bili blijedi.

Zaštitni faktor ne blokira potpuno dopiranje UV zraka do naše kože i nova istraživanja nemaju dovoljno dokaza da potvrde kako krema za sunčanje smanjuje razinu vitamina D u krvi.

Dovoljno je 10 - 15 minuta tjedno izlaganja suncu kako bismo imali normalnu količinu vitamina D.

Bitnija stavka od vitamina D je sprječavanje raka kože u kojem nam pomažu zaštitni faktori.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije