ŠTO KAŽETE?

Bilo joj je dosta muškaraca koji sjede raširenih nogu, pa je osmislila ovu stolicu!

18.07.2019.
u 21:15

Jedna je djevojka odlučila napraviti stolice posebno dizajnirane za muškarce kako više ne bi širili noge dok sjede

23-godišnja studentica 3D dizajna i obrta Laila Laurel dizajnirala je stolicu koja muškarce sprječava da rašire noge dok sjede, a za izum je dobila i nagradu, piše Mirror. 

Njezina stolica sa strane ima dvije povišene drvene letvice koje ne dopuštaju širenje nogu muškarcima. Muškarci najčešće sjede na taj način, a postoji i engleski izraz koji opisuje ovaj način sjedenja "manspreading". 

 

 

"Ideja je došla od vlastitog iskustva. Muškarce često viđam da tako sjede i utječu na moj prostor, Nadam se da ću svojim stolcem ukazati na ispravan način sjedenja za muškarce i žene i inspirirati brojne rasprave", rekla je Laila. 

Nagrada koja se dodjeljuje studentima za maštovite ideje i gotov proizvod ju je iznenadila, ali i razveselila. Kaže kako jedva čeka dizajnirati ove stolice, a u međuvremenu je napravila i verziju za žene koja ženama omogućava da rašire noge dok sjede. 

 

Iako je stolica prepoznata od strane struke kao odličan izum, ljudi na društvenim mrežama se baš ne slažu. Mnogi su je prozvali i rekli kako se radi o najglupljoj stvari koju su ikada vidjeli.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije