sarajevo

Biskupi se susreli s bogoslovima i odgojiteljima

05.11.2018.
u 14:11

Prvi dan 74. zasjedanja članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine započeli su svetom misom u kapelici Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i susretom s bogoslovima i odgojiteljima.

Svetu misu u jutarnjim satima 5. studenoga predvodio je vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, a prigodnu propovijed uputio je mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup, prenosi Nedjelja.ba.

Na početku svete mise biskupe, odgojitelje, svećenike i bogoslove pozdravio je rektor sjemeništa preč. Josip Knežević zahvalivši im na brizi i svemu dobromu što čine za Vrhbosansko bogoslovno sjemenište.

U prigodnoj propovijedi biskup Uzinić prisjetio se dana kada je bio odgojitelj u sjemeništu, govoreći kako to nije bilo toliko vremenski daleko. Naglasio je kako se to vrijeme i vrijeme danas razlikuje, ali temeljne postavke su ostale iste.

Na temelju liturgijskih čitanja govorio je, također, o poniznosti i pomaganju potrebnima, dvjema osobinama koje trebaju krasiti jednog bogoslova danas, a sutra svećenika.

Nakon svete mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i druženje kod obiteljskog stola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?