svečani prijem

Bivši ljubuški gimnazijalci na prijemu kod predsjednice RH

07.11.2018.
u 10:17

U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, upriličen je svečani prijem za sudionike završnog natjecanja Ponos domovine, školske godine 2017./2018.

Predsjednica RH je ovom prilikom ugostila i Ljubuške gimnazijalce, koji su na prošlogodišnjem natjecanju ostvarili zavidne rezultate, osvojivši visoko peto mjesto, prenosi Ljubuski.info. 

"Ponosi domovine", Antonio Bandur i Stipe Petrović, iako su u međuvremenu završili gimnazijsko obrazovanje, rado su se odazvali pozivu Predsjednice i nazočili prijemu, dok se Zvonimir Vištica zbog obveza na fakultetu nije mogao odazvati.

Mentor, profesor Boro Grgić i Ravnatelj Leopold Mandić, ističu kako su ponosni na uspjeh svojih bivših gimnazijalaca i ne sumnjaju kako će s istim uspjehom nastaviti i završiti fakultete koje su odabrali, Antonio Bandur - FER, Stipe Petrović - Ekonomija i Zvonimir Vištica - Informacijske znanosti.

Također najavljuju da će i ove godine sa novim gimnazijalcima nastupiti na ovom natjecanju, te uvjereni u znanje svojih učenika i prošlogodišnje iskustvo, ponoviti isti, ili ostvariti još bolji rezultat.

Udruga Ponos domovine osnovana je 2009. godine sa ciljem njegovanja nacionalnih osjećaja i identiteta kod mlađih naraštaja. Svake godine organizira se natjecanje u obliku kviza za polaznike srednjoškolskih programa. Provjerava se znanje o Domovinskom ratu i odgoju, hrvatskoj povijesti, zemljopisu, ekologiji, religiji, moralu, etici, energetskoj učinkovitosti i slično.

Od školske godine 2016./2017. organizacija kviza je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Natjecanje se u prvom i drugom krugu provodi online, nakon čega slijedi poluzavršnica, koja je prošle godine za škole koje rade po hrvatskom planu i programu u Federaciji BiH održana u Širokom Brijegu. Gimnazija Ljubuški na ovom je natjecanju bila najuspješnija.

Nakon toga u Zagrebu je održano finalno natjecanje 13 najboljih ekipa, gdje je Gimnazija Ljubuški zauzela respektabilno peto mjesto.

Finalno natjecanje održano je u travnju prošle godine, u vremenu dok je Predsjednica bila na službenom putu pa je prijem organiziran naknadno.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
07:51 08.11.2018.

"Ponosi domovine" Predsjednica Hrvatske ovo je bolesno za svakog poštenog Hercegovca, šta će ljubuški gimnazijalci u hrvatskoj na dočeku ponosa domovine. Pa se onda čudite što je Željko pobjedio, čovjek se bori za državu BiH pa iako je nam kakoako bi trebalo biti. Pod svaki hercegovački kamen ćeš naći Kolindu ili Plenkovića.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije