Potvrdio dr. Tanović

Bolnica u Sarajevu pretrpana, pitanje je do kada će izdržati

04.07.2020.
u 11:48

"Znali smo da će krenuti navala na medicinske ustanove. Tako je sada, mi smo zatrpani, pretrpani, dolaskom velikog broja pacijenata", kaže liječnik u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš" u Sarajevu, dr. Hasan Tanović za N1.

Sarajevo bilježi najveći rast novozaraženih, a samo u protekla 24 sata ih je zabilježeno 99.

Kako ističe Tanović, koji je i potpredsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije Sarajevske županije Opća bolnica u Sarajevu, tijekom stanja nesreće u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH), bila je proglašena COVID bolnicom, a danas je na usluzi svim građanima koji dolaze zbog drugih oboljenja.

"Odgovorno mogu reći da je Opća bolnica sada tako preopterećena i sigurno neće dugo izdržati ovaj priljev pacijenata s postojećim kapacitetom, brojem osoblja i materijalnim sredstvima koja preko tranše dolaze od Sarajevske županije preko Fonda zdravstvenog osiguranja. Opća bolnica s postojećom tranšom neće izdržati, jer ovakav način rada znači udvostručenje broja dežurstava u svim službama ove bolnice" , navodi Tanović, koji je i član Upravnog odbora ove bolnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije