Brkić primio Fiesingera

Brkić naglasio snažnu opredijeljenost BiH na europskom i euroatlantskom putu

26.09.2019.
u 14:45

Zamjenik ministra vanjskih poslova mr. sc. Josip Brkić održao je u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, sastanak s regionalnim direktorom za jugoistočnu Europu zaklade Hanns Seidel Stiftung dr. Klausom Fiesingerom. Sastanku je prisustvovala i ravnateljica Ureda Zaklade u Zagrebu Aleksandra Markić Boban sa suradnikom.

Predstavnici Zaklade upoznali su zamjenika Brkića s njenim radom i kao osnovni cilj naznačili poticanje međunarodnog dijaloga i razumijevanja, europskog ujedinjenja, te demokratskog i obrazovanja.

Zamjenik Brkić upoznao je sugovornike s trenutnom situacijom u BiH i procesu formiranja vlasti, te još jednom naglasio snažnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine na njenom europskom i euroatlantskom putu.

Tema razgovora bilo je 21. Zajednički seminar o europskim integracijskim procesima za mlađe i diplomate srednjeg ranga iz Centralne, Istočne i Jugoistočne Europe, koji će se održati od 07. do 10.listopada. 2019. godine u Dubrovniku, u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a u saradnji sa zakladom Hanns Seidel Stiftung, na kojem će Ministarstvo vanjskih poslova BiH imati i svoje predstavnike.

Zamjenik Brkić i direktor Fiesinger istaknuli su veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na ovom i sličnim programima edukacije mladih diplomata, te dogovorili nastavak i unapređenje suradnje i razmjenu znanja i iskustava .

Na kraju sastanka dr. Klaus Fiesinger zahvalio je zamjeniku Brkiću na otvorenosti za jačanje suradnje između Zaklade i Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije