stigao jučer

Bugarski premijer Borisov u službenom posjetu BiH

27.10.2017.
u 09:07

Bugarski premijer Bojko Borisov u četvrtak je stigao u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.Ovo je prva posjeta predsjednika bugarske vlade ovoj zemlji, priopćeno je iz ureda za informiranje bugarske vlade, prenosi agencija BTA.

Prvog dana posjete Sarajevu, Borisov je posjetio bazu NATO-a u Butmiru, gdje se susreo s komandantom EUFOR-a, general majorom Antonom Waldnerom i komandantom NATO stožera u Sarajevu, brigadnim generalom Robertom Hustonom, kao i s bugarskim kontingentom koji sudjeluje u misiji EUFOR Althea.

U petak će, izvještava BTA, Borisov sastati s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, predsjedateljima oba doma Parlamentarne skupštine BiH i njihovim zamjenicima, te članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Planirano je potpisivanje sporazuma kojim će biti dopunjen bilateralni sporazum između vlada dvije zemlje na polju međunarodnog cestovnog prijevoza putnika i robe. Ovaj dokument će smanjiti ograničenja za bugarske kamione na putevima i dovesti do ukupnog smanjenja troškova poslovanja, kao i mogućnosti za prevoznike da surađuju na osnovu trgovine i trgovinskih sporazuma, te poslovnih pravila, navodi se u priopćenju iz Sofije.

U izaslanstvu uz Borisova u službenom posjetu BiH, su zamjenici premijera Tomislav Dončev, Krasimir Karakačanov, te ministri transporta Ivajlo Moskovski i ekonomije Emil Karanikolov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije